Zuidlaarmarktloop onderdeel Rabocup Assen en Noord-Drenthe

ZUIDLAREN - Sportievelingen kunnen zich nog tot en met donderdag 11 oktober (voor)inschrijven voor de 43ste Rabobank Zuidlaardermarktloop. Na-inschrijven kan vrijdag 12 oktober tussen 17.30 en 18.30 uur en zaterdag 13 oktober vanaf 8.30 uur in de feesttent van de Zuidlaardermarkt (Stationsweg).

De Rabobank Zuidlaardermarktloop vindt zaterdag 13 oktober plaats in het hart van Zuidlaren. Het programma begint om 10.00 uur - na een gezamenlijke warming-up onder leiding van Christel Kroese - met de Kabouterloop. Deelnemende kinderen (4 tot en met 6 jaar) rennen 500 meter. Deelname is gratis. Startnummers zijn verkrijgbaar in de feesttent.

Om 10.30 uur gaat de KidsRun over 2,2 kilometer van start. Om 11.15 uur gevolgd door de wedstrijdlopen over 5 en 10 kilometer en de juniorenloop over 5 kilometer.

Loopcircuit

De wedstrijdloop over 10 kilometer van de Rabobank Zuidlaardermarktloop is voor het eerst onderdeel van het loopcircuit Rabocup Assen en Noord-Drenthe. Dit loopcircuit bestaat uit 9 hardloopwedstrijden in dorpen in de provincie Drenthe.

De organisatie rekent op een groot deelnemersveld; gemiddeld doen in totaal 1100 sportievelingen mee. Iedereen die aan de wedstrijdlopen over 5 en 10 kilometer of de juniorenloop meedoet, krijgt een Zuidlaarderbol mee naar huis.

Kindercentrum Koninklijke Visio

De organisatie van de Rabobank Zuidlaardermarktloop doneert ieder jaar aan een goed doel. Dit jaar ondersteunt zij het Kindercentrum van Koninklijke Visio in Haren voor de aanschaf van spelmateriaal voor kinderen die blind of slechtziend zijn.

Voorinschrijven kan op inschrijven.nl. Meer over de inschrijving: .