Studenten Terra helpen Voedselpark Slochteren

SLOCHTEREN - Studenten van Terra Groningen MBO steken vrijdag 12 oktober de handen uit de mouwen op het perceel bedoeld voor het Voedselpark Slochteren.

Het Voedselpark Slochteren is een initiatief van inwoners van de gemeente Slochteren - Janny Bolhuis en Joke Middelveld van Platform Werk en Inkomen, Petra van den Engel van Bewust Natuurvoeding, Lieke Witkamp en Noortje Isphording.

Educatieve en sociale functie

In het park worden eetbare gewassen aangeplant. Een deel als voedselbos en een deel als natuurlijke moestuin. Het park krijgt een educatieve en sociale functie.

Staatsbosbeheer heeft hiervoor een perceel aan de Stichtinglaan beschikbaar gesteld. Ook de gemeente Midden-Groningen en Dorpsvereniging Slochteren steunen het initiatief.

Lees verder na het kaartje.

Studenten helpen

Nadat eerder basisschoolleerlingen de helpende hand boden door informatie over de bodem te verzamelen, staken vrijdag de studenten van Terra Groningen MBO de handen uit de mouwen. De studenten hebben het perceel en de, in groten getale aanwezige, boomstronken ingemeten.

Vrijdag 12 oktober graven ze profielkuilen van 1 bij 1 bij 1 meter en verrichten ze grondboringen. Aldus maken de studenten een plattegrond van het terrein met stronken en maken ze een overzicht van de opbouw van de bodem. Dit doen zij in het kader van Regioleren.

Meedenken over het ontwerp

De initiatiefnemers gebruiken de verzamelde informatie voor het ontwerp van het Voedselpark Slochteren. Omdat dit een park voor de inwoners wordt, wordt inwoners van Slochteren gevraagd mee te denken over het ontwerp. Zij kunnen hiervoor een mail sturen naar VoedselparkSlochteren@outlook.com.

Meer informatie: www.facebook.com/VoedselparkSlochteren.