Pearle brengt kinderbuitenboek ‘Buiten de Pixels’ uit

HOOGEZAND - Pearle Opticiens heeft woensdag, bij de start van de Kinderboekenweek, het kinderbuitenboek ‘Buiten de Pixels’ uitgebracht.

Het boek, dat is geschreven door kinderboekenschrijver Marco Kunst en geïllustreerd door Anne Roos Kleiss, is gratis af te halen in alle Pearle-winkels.

Pearle wil ouders en kinderen met het kinderbuitenboek inspireren vaker én langer naar buiten te gaan en buiten een verhaal te beleven. Het boek laat lezers ontdekken dat buiten oneindig veel te zien en te beleven is.

Strijd tegen vierkante ogen

Pearle bindt met het boek de strijd aan met bijziendheid. In 2050 zal naar alle waarschijnlijkheid de helft van de wereldbevolking bijziend zijn, zo blijkt uit onderzoek. Bijziendheid zou zelfs de grootste oorzaak van blindheid kunnen worden.

Het gebrek aan natuurlijk daglicht is een belangrijke aanjager voor het ontstaan van bijziendheid. Daarnaast vormt ook het urenlang turen naar de schermpjes van tablets en smartphones voor deze generatie basisschoolleerlingen een extra risicofactor.

2 uur per dag buiten spelen

Het advies is om kinderen ten minste 2 uur per dag buiten te laten spelen. Kinderen die veel buiten zijn, worden namelijk minder vaak bijziend dan leeftijdsgenoten die dat niet doen.

Daarnaast wordt aangeraden om iedere 20 minuten het dichtbij en ver weg kijken af te wisselen.