3 springers TSV op podium plaatsingswedstrijd NK

ALKMAAR/ HOOGEZAND - TSV Hoogezand was zaterdag met 3 springers vertegenwoordigd in de 1ste van 5 plaatsingswedstrijden voor het NK trampolinespringen in juni 2019. Ieder van hen keerde met een medaille huiswaarts.

Anouk Dreijer werd eerste bij de senior dames tweede divisie. Haar clubgenootje Manon Vonk werd derde in dezelfde klasse.

Daniël Blik, uitkomend in de klasse junior/ senior heren in de tweede divisie, werd met een moeilijke oefening derde. “Een beduidend moeilijker oefening dan zijn concurrenten”, weet zijn trainer Roland Klein, “maar zij weten hem in netheid nog voor te blijven.”

NK voor clubteams

De wedstrijd in Alkmaar was tevens 1 van 2 kwalificatiemomenten voor het NK voor clubteams dat in december wordt gehouden. Omdat alle 3 TSV-springers het goed deden, eindigde TSV op de tweede plaats.

Bij de volgende plaatsingswedstrijd, 29 oktober in Heerenveen, wordt het team versterkt met Aniek Doorten. Die wetenschap, en de resultaten van afgelopen zaterdag, geven het team een goed uitzicht op het NK voor clubteams.