Achter de kassa van Update Menswear: Annet Dijk

HOOGEZAND - In de rubriek ‘Achter de kassa’ een kort portret van een kassamedewerker van een winkel in het verspreidingsgebied van de HS-krant. Deze week met Annet Dijk.

Achter de kassa bij: “Update Menswear in Hoogezand.”

Naam: “Annet Dijk.”

Leeftijd: “Ik ben 43.

Woonplaats: “Onstwedde. Zo ver is dat niet, hoor. Het is ongeveer 20 à 25 minuten rijden.”

Sta je uitsluitend achter de kassa? “Nee, dat is maar een heel klein onderdeel van mijn werk. Het is vooral belangrijk de klanten zo goed mogelijk te helpen. Bijvoorbeeld in hun kledingkeus. We zijn daarbij altijd heel eerlijk. Daarnaast is het belangrijk wat gezelligheid te creëren. Klanten kunnen hier altijd een kopje koffie krijgen.”

Heb je een fulltime of een parttime baan? “Parttime. Ik werk 29,5 uur per week. Dat is 77 procent.”

Doe je er nog iets naast. Heb je hobby’s? “Ik sport graag: wielrennen en hardlopen. Wielrennen doe ik vooral ‘s zomers. Hardlopen probeer ik weer wat op te pakken. Eerder ben ik wel lid van Runners Stadskanaal geweest, nu begin ik weer wat voor mezelf. Ik wil weer naar die 10 kilometer toe. Daarnaast heb ik een huis dat ook af en toe schoon moet.”

Hoe lang werk je al bij Update Menswear? “In december 2 jaar. Het bevalt hier heel goed. Maar ik had niet anders verwacht. Ik kende Henk (Schoonbeek; red.) en Alice (Kuipers; red.) namelijk al. Ik heb eerder al 5 of 6 jaar met hen samengewerkt, in hun Villa Happ-kinderkledingwinkels.”

Op welke dag of dagen werk je het liefst? “Maakt me niet zo heel veel uit, maar ik vind het wel leuk dat op vrijdag en zaterdag de vrouwen vaak meegaan. Of mannen meer kopen als hun vrouwen erbij zijn? Dat zou best eens kunnen. Mannen zijn zo van: ‘ik wil die broek, in die kleur’. Vrouwen kijken in zo’n geval vaak of er nog een leuk shirt of iets dergelijks bij past.”

Ken je alle prijzen uit je hoofd? “Van de broeken wel. Maar bepaalde merken, zoals Tom Tailor, hebben iedere maand een nieuwe collectie. Dat is natuurlijk leuk voor de klant. Maar ik moet daardoor wel eens op het prijskaartje kijken.”

Wat vind je het leukste onderdeel van jouw werk? “De omgang met de klanten. Ze zodanig helpen dat ze tevreden de winkel uitstappen én terugkomen. Daarnaast vind ik het leuk de winkel te veranderen. Daarin krijg ik redelijk de vrije hand, ja. Al moeten bepaalde merken natuurlijk wel zoveel mogelijk op dezelfde plek liggen.”

Kun je een band opbouwen met je klanten? “Ja, we hebben veel klanten die heel regelmatig terugkomen. Ik merk dat ze het prettig vinden door mij geholpen te worden. Steeds vaker weet ik ook wat bepaalde klanten mooi vinden.”

Ben je er bewust van dat je achter de kassa het visitekaartje van het bedrijf bent? “Zeker. Ik vind het belangrijk er netjes, schoon en verzorgd uit te zien. Bovendien heeft de dameskledingwinkel van Alice (Update Womenswear; red.) een collectie die ik graag draag.”