Rondje Dennenoord: opening sportief rondje op terrein Dennenoord

ZUIDLAREN - Op het terrein van Lentis-locatie Dennenoord in Zuidlaren wordt zaterdag 6 oktober het Rondje Dennenoord geopend. Dit sportieve rondje bestaat uit een 4-mijl parcours én een beweegparcours.

“Met het Rondje Dennenoord willen we mensen in beweging krijgen en ze bewust maken van het feit dat bewegen gezond en vooral ook leuk is. Ook inwoners van Zuidlaren en anderen zijn van harte welkom op ons parcours”, zegt Jolanda Langeland. Ze werkt bij Lentis, is lid van de projectgroep en reed tot voor kort op topniveau schaatsmarathons.

4 mijl

Het 4 mijl lange parcours van het Rondje Dennenoord kan zowel op de fiets als wandelend en hardlopend worden afgelegd. De route loopt langs Zuidlaren, zodat mensen daar ook gemakkelijk kunnen opstappen, en gaat via een lang schelpenpad terug naar Lentis. Start en finish zijn voor verpleeghuis De Enk op het Dennenoordterrein.

Beweegparcours

Op het parcours staan allerlei toestellen voor beweegoefeningen. Dit ‘beweegparcours’ is laagdrempelig, door en voor alle groepen te gebruiken. Ook mensen die beperkingen ondervinden in hun lichamelijke beweging kunnen de toestellen gebruiken.

Nog aantrekkelijker

Bij dit initiatief zijn, naast Lentis, de gemeente Tynaarlo, zorgverzekeraar Menzis, de plaatselijke loopverenigingen en Golazo Sports Nederland als partners betrokken.

Wethouder Hans de Graaf van Tynaarlo: “Zo wordt het voor onze inwoners nog aantrekkelijker om hard te lopen. Iedereen kan er gebruik van maken, het is lekker dichtbij huis en je loopt over een speciaal parcours, dwars door en rondom het prachtige Dennenoord-terrein.”

Rondje Dennenoord wordt zaterdag 6 oktober om 11.00 uur geopend.