Training voor vrijwilligers die assertiever willen worden

HOOGEZAND - ‘Nee zeggen’ is 1 van de thema’s van de assertiviteitstraining ‘In je kracht’ die woensdag 10 oktober start bij Kwartier Zorg & Welzin in Hoogezand.

Deze door het Vrijwilligerscollege van Kwartier Zorg & Welzijn georganiseerde training is bedoeld voor iedereen die vrijwilligerswerk doet in de gemeente Midden-Groningen. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten onder leiding van Nienke Schut en Mirna Kiers, maatschappelijk werkers bij Kwartier Zorg & Welzijn.

Assertiever willen worden

De training richt zich op vrijwilligers die assertiever willen worden - willen leren goed voor zichzelf op te komen - in hun vrijwilligerswerk, maar ook privé. In de training wordt de theorie behandeld, maar staan op praktische oefeningen geprogrammeerd.

Thema’s zijn onder andere ‘Zorgen voor jezelf’, ‘Nee zeggen’ en ‘Omgaan met kritiek’.

Deelnemers krijgen een werkboek mee waarin huiswerkoefeningen genoteerd kunnen worden. Van de deelnemers wordt een actieve houding gevraagd.

Aanmelden

Elke bijeenkomst duurt van 09.00 tot 11.30 uur; in de herfstvakantie is er geen training. Deelnemers hebben van te voren persoonlijk contact met een trainer om te kijken of de training echt geschikt is. Er zijn geen kosten verbonden aan deze training, maar aanmelden is wel nodig: www.kwartierzorgenwelzijn.nl/vrijwilligerscollege.