Nationaal Bus Museum krijgt monumentaal bushokje van provincie

HOOGEZAND - Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk van de provincie Groningen heeft donderdagmiddag een monumentale abri overgedragen aan het Nationaal Bus Museum in Hoogezand.

Namens het museum nam directeur Bart Bekkering de betonnen abri in ontvangst. Het bushokje blijft als cultureel erfgoed bewaard.

52 nieuwe abri’s

Met de overdracht van de abri werd het startsein gegeven voor het plaatsen van 52 nieuwe abri's in de hele provincie. In deze abri's kunnen reizigers zitten en kunnen ze beschermd tegen diverse weersomstandigheden wachten op hun bus.

Daarmee worden deze overstappunten comfortabel voor de reizigers. Dit maakt deel uit van de ambitie om bushaltes op een hoger kwaliteitsniveau te brengen.

Bij de bushaltes worden ook verbeteringen aangebracht voor een goede looproute, een veilige halte en fietsenstallingen.

Duurzaam

De provincie Groningen start komend najaar met het plaatsen. De verwachting is dat alle werkzaamheden in 2019 afgerond worden.

Het gaat om hergebruikte abri's - abri’s die volledig opgeknapt zijn. Daarmee is dit een duurzaam initiatief.

Verbeteren overstappunten

Het vervangen van de abri's is onderdeel van de ambitie om de overstappunten in de provincie te verbeteren, zodat reizigers prettig en goed van het openbaar vervoer gebruik kunnen maken.

Provincies en gemeenten werken samen aan deze ambitie.