Bang om te vallen? Cursus ‘Zich op Evenwicht’ voor 65-plussers

HOOGEZAND - ‘Zicht op Evenwicht’. Onder deze noemer gaat maandag 8 oktober in Hoogezand een cursus valpreventie van start.

Ruim de helft van alle 65-plussers is bezorgd om te vallen. Hierdoor vermijden zij activiteiten als wandelen, boodschappen doen of op bezoek gaan bij familie en vrienden. Dit vermindert het levensplezier vergroot de kans op eenzaamheid.

Cursus

De cursus ‘Zicht op Evenwicht’, die voor de 6de keer op de agenda staat, helpt ouderen om angst om te vallen te verminderen. De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur.

De cursus helpt de deelnemers vertrouwen te geven in hun eigen mogelijkheden, waardoor ze een betere spierkracht en balans ontwikkelen en meer gaan bewegen.

Een fysiotherapeut van Fysiotherapie Hoogezand biedt de deelnemers oefeningen aan die de deelnemers helpt met het vergroten van hun spierkracht en balans.

Meer controle

Aan het eind van de cursus voelen de deelnemers meer controle over (het voorkomen van) vallen en angst om te vallen. Ze hebben meer vertrouwen in het ondernemen van activiteiten. Ook hebben ze informatie gekregen over en praktische tips gekregen voor het voorkomen van vallen in hun woning.

Tijdens de groepscursus is er voldoende ruimte voor het delen van ervaringen.

Aanmelding

De cursus ‘Zicht op Evenwicht’ gaat maandag 8 oktober om 14.00 uur van start bij Fysiotherapie Hoogezand aan de De Ruyterstraat 4 in Hoogezand. De cursus is georganiseerd door Kwartier Zorg & Welzijn, in samenwerking met Stichting Plaatselijk Overleg Samenwerkende Ouderenorganisaties (POSO).

De cursus, een product van het Trimbos Instituut, wordt mede mogelijk gemaakt door het fonds FNO.

Meer informatie/ aanmelding: 0598-364900 of h.raspe@kwartierzorgenwelzijn.nl.