Groot onderhoud aan Meerwegbrug in Haren

HAREN - De Meerwegbrug tussen de A28 en de Meerweg bij Haren wordt in oktober flink onder handen genomen. Tijdens de werkzaamheden, die maximaal 4 weken duren, worden een fietsbrug en een tijdelijke noodbrug geplaatst. Deze noodbrug is te gebruiken voor verkeer dat vanuit Haren komt.

Een extern bureau heeft advies uitgebracht over de effecten van de omleidingsroutes die de provincie wilde instellen tijdens de werkzaamheden aan de brug. Volgens berekeningen van het bureau werden tot oktober geen problemen voor het verkeer verwacht.

Doordat het verkeer in oktober toeneemt, vaak vanwege slechter weer, bestaat de kans dat de omleidingsroutes in oktober dichtslibben en daarmee de verkeersveiligheid in gevaar wordt gebracht.

Lees verder na de afbeelding.

Verkeersveiligheid borgen

Om de verkeersveiligheid te borgen, zet de provincie daarom 2 noodbruggen in ter hoogte van de Meerwegbrug, 1 voor fietsers en 1 voor overig verkeer (eenrichtingsverkeer). Het groot onderhoud aan de Meerwegbrug kan daardoor op korte termijn plaatsvinden.

Fred Dalebout zegt namens de ondernemers aan de Meerweg blij te zijn met deze oplossing: "De argumenten van beiden kanten zijn nu gehoord."

De exacte startdatum van de werkzaamheden zal binnenkort bekend gemaakt worden.