Lichte afname WW in Midden-Groningen

HOOGEZAND - Het aantal WW-uitkeringen in Midden-Groningen is in augustus iets afgenomen. Dat meldt uitkeringsinstantie UWV.

Eind augustus telde Midden-Groningen 1117 WW-uitkeringen. Dat is 3,6 % van de beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Midden-Groningen nam in augustus af met 15 (1,3 %).

Ten opzichte van een jaar geleden verstrekte UWV in Midden-Groningen 29,9 % (476) minder WW-uitkeringen.

Provincie Groningen

In de provincie Groningen nam het aantal WW-uitkeringen juist licht toe. Vooral vanuit onderwijs en de uitzendsector kwamen meer mensen in de WW terecht. Omdat hun werk tijdelijk stopte tijdens de zomervakantie. In de meeste andere sectoren blijft de WW dalen.

Lange termijn

De lange termijn ontwikkeling van de WW laat nog steeds een sterk dalende lijn zien. Zo verstrekte UWV ten opzichte van een jaar geleden in de provincie Groningen 28 % (3675) minder WW-uitkeringen.

Openstaande vacatures

Tegenover een kleiner aantal WW-uitkeringen staan steeds meer openstaande vacatures. Medio 2018 staan bijna 5400 vacatures open, 35 % meer dan vorig jaar.

In de afgelopen 2 jaar is de spanning op de arbeidsmarkt hierdoor flink toegenomen. Werkgevers in steeds meer sectoren ervaren personeelstekorten voor een steeds breder spectrum aan beroepen.

In Groningen zijn vooral vacatures in ICT, techniek, zorg, horeca en callcenters moeilijk vervulbaar.