EGym, yoga en kidsfitness bij Sportclub Sens

HOOGEZAND - Wie de vakantiekilo’s te lijf wil, kan zich tot 1 oktober gratis inschrijven bij Sportclub Sens in Hoogezand. Tot die datum kan bovendien gratis gesport worden.

Bij de in winkelcentrum De Hooge Meeren gevestigde Sportclub Sens kan op verschillende manier aan de gezondheid gewerkt worden. Voor wie geen zin heeft uren in de sportschool door te brengen, is er de de eGym-Cirkel. Deze cirkelopstelling van 8 volautomatische toestellen maakt het mogelijk om in slechts 30 minuten het hele lichaam te trainen.

Chipkaart

Alle persoonlijke gegevens, zoals zitpositie en trainingsgewicht, worden automatisch bewaard op een chipkaart. “Dat zorgt ervoor dat het desbetreffende apparaat volledig naar de wensen van de gebruiker wordt geïnstalleerd en hij of zij altijd in de juiste houding traint”, zegt Sportclub Sens-eigenaar Jonn Paul Veuger. “Dat voorkomt blessures. Ideaal voor mensen met lichamelijke klachten.”

“Van te voren wordt een krachtmeting gedaan, zodat altijd met het juiste gewicht getraind wordt. Hierdoor raakt men niet overtraind en wordt voorkomen dat met te zware gewichten getraind wordt. Na 6 trainingen doet de gebruiker een nieuwe krachtmeting zodat het lichaam geprikkeld blijft en hierdoor verder ontwikkeld wordt.

Yoga

Sinds kort biedt Sportclub Sens ook yogalessen aan. De gecertificeerde yoga-instructrice houdt een logboek bij van klachten en kwaaltjes, en past haar lessen hier op aan. In de yogalessen worden rust, kracht, flexibiliteit en balans gecombineerd. Veuger: “Iedereen kan het beste uit zichzelf en het beste uit de oefening halen.”

Kids get fit

Sens start deze maand bovendien weer met het ‘Kids get fit’-programma voor sporters tussen 7 en 12 jaar. Dit programma bevat onder meer kids fitness, kids urban hiphop en kids kickboksen. Veuger: “De kinderen maken met Kids get Fit op speelse wijze kennis met fitness.”

Meer informatie: www.sportclubsens.nl.