Kerken delen meer dan 1000 flesjes water uit

HOOGEZAND - De 10 (samenwerkende) kerken in de vroegere gemeente Hoogezand-Sappemeer hebben zaterdag meer dan 1000 flesjes water uitgedeeld in winkelcentrum De Hooge Meeren in Hoogezand.

Dit in het kader van de ‘Kerkproeverij’, een op initiatief van de Raad van Kerken uit Groot-Brittannië - ‘Back to Church’ - overgewaaide campagne. Onderliggende gedachte is dat best veel mensen graag eens (opnieuw) naar de kerk zouden willen gaan, maar een te hoge drempel ervaren. Een persoonlijke uitnodiging kan het verschil maken, is de overtuiging.

Uitnodiging

De 10 (samenwerkende) kerken in de vroegere gemeente Hoogezand-Sappemeer hadden een uitnodiging bij de flesjes gevoegd; mét de adressen van de kerken.

“Wat veel mensen positief en verrassend vonden, was dat alle kerken samenwerkten”, zegt Sylvia Tiersma, één van de initiatiefnemers van de gezamenlijke actie van de kerken.

“Dat was vroeger wel anders, vertelde een oudere dame. ‘2 geloven op 1 kussen, daar slaapt de duvel tussen’, waarschuwde haar moeder haar vroeger. Maar uiteindelijk gaat het in de kern om hetzelfde. Wij vinden de verscheidenheid en dat ieder zijn eigen ‘geur en kleur’ heeft juist waardevol. Mooi om samen in HS kerk te zijn en bewoners van HS op deze manier te laten zien dat we er zijn.”