Aftrap E-Waste Race op obs Oetkomst in Kolham

KOLHAM - Op basisschool Oetkomst in Kolham is deze week de E-Waste Race afgetrapt.

Dit gebeurde in aanwezigheid van wethouder Peter Verschuren van Midden Groningen, afvaldeskundige Wout Vink van de gemeente Midden Groningen en Anneloes Oldenburger van Virol E-waste.

E-Waste Race

Tijdens de E-waste Race nemen scholieren uit groep 6, 7 en 8 het tegen elkaar op om e-waste, (kleine) elektronische apparaten, in te zamelen. De school die het meeste inzamelt wint een schoolreis naar NEMO Science Museum in Amsterdam.

Uit het verspreidingsgebied van de HS-krant doen de basisscholen Oetkomst in Kolham, De Wegwijzer in Slochteren en de Van Heemskerckschool in Hoogezand mee aan de E-Waste Race.

Afgedankte elektronische apparaten

De afgedankte elektronische apparaten kunnen worden aangemeld via de website www.ewasterace.nl, waarna de schoolkinderen de apparaten bij de deur komen ophalen.

De apparaten worden bij Virol E-waste in Scheemda verwerkt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De verwerking biedt deze mensen een kans om terug te keren richting een betaalde baan op de arbeidsmarkt.

De gedemonteerde stromen worden ingezet als grondstoffen voor nieuwe producten.

Uitsluitend winnaars

De E-waste Race kent eigenlijk uitsluitend winnaars. Burgers kunnen hun e-waste op een verantwoorde manier kwijt, de apparaten vinden als grondstof hun weg in de circulaire economie, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt keren terug op de arbeidsmarkt en de kinderen kunnen een schoolreis winnen.

De E-waste Race duurt tot 12 oktober.