Opstartcursus hardlopen bij HoogeZandloperS

HOOGEZAND - Bij HoogeZandloperS in Hoogezand gaat donderdag 10 oktober een opstartcursus hardlopen van start.

Deelnemers - jong en oud, dik en dun, geoefend en minder geoefend - leren in deze cursus de basisvaardigheden van het hardlopen. De cursus staat onder leiding van gediplomeerde trainers van HoogeZandloperS.

Voorlichtingsbijeenkomst

De cursus start donderdag 10 oktober met een voorlichtingsbijeenkomst in Sportcentrum De Kalkwijck. Aansluitend wordt een eerste (korte) training gegeven.

Donderdag 17 oktober is de eerste volledige training. De donderdag is gedurende 10 weken de vaste cursusdag (19.00 - 20.00 uur).

Groepsverband

De leden van de HoogeZandloperS trainen in de winter iedere dinsdag- en donderdagavond rondom Sportcentrum De Kalkwijck aan de Nieuweweg 8 in Hoogezand. Cursisten ervaren tegelijkertijd hoe leuk het is om in groepsverband hard te lopen. Ze hebben daarbij volop gelegenheid ervaringen uit te wisselen.

Ter afsluiting van de cursus kunnen de cursisten zaterdag 29 december, onder begeleiding van trainer Martin Gibcus, meedoen aan de Oudejaarsloop over 5 kilometer in Blijham.

Aanmelding

Deelname kost 20 euro. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar voorzitter@hoogezandlopers.nl. Liefst vóór 10 oktober, maar inschrijving op 10 oktober (na de voorlichtingsbijeenkomst) is ook mogelijk.

Om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven en de kwaliteit van de cursus te waarborgen, gaat HoogeZandloperS uit van maximaal 20 deelnemers. Bij meer dan 20 aanmeldingen wordt bekeken of een extra groep opgestart wordt.