Oud-FC Groningen vs Oud-BV Veendam voor John Schokker Foundation

HOOGEZAND - Een team van oud-FC Groningen-spelers kruist zaterdag 22 september bij VV Hoogezand op Sportpark De Kalkwijck in Hoogezand de degens met een team van oud-BV Veendam-spelers.

Het betreft een benefietwedstrijd voor de John Schokker Foundation. Deze stichting stelt zich ten doel sporttalenten in Groningen een handje te helpen in hun verdere ontwikkeling.

Veel bekende oud-spelers

Veel bekende oud-spelers hebben toegezegd naar Hoogezand te komen. Op de lijst staan Evgeniy Levchenko, Hugo Alves, Martin Drent, Angelo Cijntje, Ronald Steenge, Johan Tukker, Jan Veenhof, Melchior Schoenmakers, Marnix Kolder, Anne Mulder, Tieme Klompe, Arafath Heuvel, Antoine van der Linden, Arjan Blauw, Arjan Ebbinge, Marcel Roode, Edwin de Kruijff, Erwin Buurmeijer, Guus de Vries, Jan Slor, Lucien Kloetstra, René van der Duin, Johnny Jansen, Robert Nieborg, René Alberts, Bert Stokkingreef, Ronny Venema, Ale van der Meer, Richard Vennema en Bert Mooibroek.

De teams worden gecoacht door Rob McDonald (FC Groningen) en Joop Gall (SC Veendam). Zij zullen even moeten puzzelen op de opstelling, aangezien veel spelers voor beide clubs uitkwamen.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Henk Mulder. De aftrap is om 19.00 uur.

Entree

Bezoekers (ook VV Hoogezand-leden) betalen 4 euro entree. Om de sterren van weleer nog eens te kunnen schitteren maar vooral om het budget voor de talentvolle jeugdsporters voor 2019 te kunnen verhogen.

Ook wordt een verloting voor de John Schokker Foundation gehouden en staan activiteiten voor de jeugd geprogrammeerd.

De aftrap is om 19.00 uur.

Benefietavond

Op de benefietwedstrijd in Hoogezand volgt 17 november bij Makro Groningen een benefietavond voor voor bedrijfs- en sportleven. Op het programma staat een diner met optredens, een forum over de jeugdsport in Groningen en een verloting. Verder wordt een film over enkele door de John Schokker Foundation gesteund sporters vertoond. De presentatie is in handen van Erben Wennemars.

Meer informatie: www.johnschokkerfoundation.nl.