Handtekeningenactie ouders obs Schuilingsoord

ZUIDLAREN - Ouders van leerlingen van openbare basisschool Schuilingsoord in Zuidlaren hebben maandag handtekeningen overhandigd aan de wethouders Hans de Graaf en Pepijn Vemer van Tynaarlo.

De ouders vinden dat hun kinderen over enkele jaren te ver moeten fietsen voor hun gymlessen; circa 1600 meter. De scholieren gymmen nu bij de school.

Nieuwbouwplannen

De nieuwbouwplannen zijn onderdeel van een alomvattend plan voor vernieuwing van de onderwijs- en sportaccommodaties in Zuidlaren. De vorige gemeenteraad heeft het plan vastgesteld. Het nieuwe college van B en W vindt het een goed plan. Het vindt het ook belangrijk dat de besturen van alle betrokken schoolbesturen en sportverenigingen met het plan hebben ingestemd.

Afstand vanaf Schuilingsoord

Wethouder De Graaf wees er ook op dat de sportaccommodatie voor diverse scholen en sportverenigingen is, en midden tussen de gebruikers in ligt. “Dat neemt niet weg dat de afstand van Schuilingsoord naar de sportaccommodatie een minder onderdeel is van het plan. Daarom gaan we als college van B en W kijken wat we kunnen doen om het probleem te beperken. Maar dat zal niet gemakkelijk zijn, want in het totaalplan hangt alles met alles samen. Als we er 1 steen uithalen, stort het hele plan in. Maar we gaan ons best doen.”