Schoolbieb in Jan Ligthartschool in Westerbroek

WESTERBROEK - De Jan Ligthartschool in Westerbroek neemt donderdagmiddag een heuse schoolbieb in gebruik. De schoolbieb wordt om 14.15 uur geopend.

Nadag vorig jaar juni bleek dat de Jan Ligthartschool - bij wijze van experiment - toch open mag blijven, zijn allerlei ideeën ontstaan om dorp en school bij elkaar te betrekken. De schoolbieb is een van deze ideeën.

Bij de totstandkoming van de schoolbieb zijn diverse dorpsbewoners, ouders en een juf betrokken. Voordat het eerste boek in de bieb gezet kon worden, moesten de muren geverfd worden, moesten nieuwe kasten in elkaar gezet worden - om door een vader aan de muur bevestigd te worden - en moesten boeken geselecteerd worden.

Elke donderdag open

De bieb zal (voorlopig) elke donderdag - met uitzondering van de schoolvakanties - open zijn; van 14.45 uur tot 15.45 uur. Uitbreiding van de tijden is mogelijk.

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is de schoolbieb niet alleen bedoeld voor de kinderen van de Jan Ligthartschool. Ook andere kinderen (tot en emt 12 jaar) uit het dorp mogen gebruik maken van deze bieb.

Een vaste groep dorpsbewoners, ouders en oma’s zal het uitlenen van de boeken in goede banen leiden.