Inschrijving 43ste Rabobank Zuidlaardermarktloop geopend

ZUIDLAREN - De inschrijving voor de 43ste Rabobank Zuidlaardermarktloop is geopend. De Rabobank Zuidlaardermarktloop vindt zaterdag 13 oktober plaats in het hart van Zuidlaren.

De wedstrijdloop over 10 kilometer van de Rabobank Zuidlaardermarktloop is voor het eerst onderdeel van het loopcircuit Rabocup Assen en Noord-Drenthe. Dit loopcircuit bestaat uit 9 hardloopwedstrijden in dorpen in de provincie Drenthe.

zoals een wedstrijdloop over 5 kilometer, een kabouterloop over 500 meter, de KidsRun over 2,2 kilometer, een juniorenloop over 5 kilometer en de teamwedstrijden - vallen dus buiten het Rabocup-circuit.

Kabouterloop

Met ruim 80 deelnemers in de leeftijd van 4 tot en met 6 jaar was de kabouterloop vorig jaar een groot succes. Reden voor de organisatie van de Rabobank Zuidlaardermarktloop deze loop als vast onderdeel toe te voegen aan het dagprogramma.

De kabouterloop start om 10.00 uur. Deelname is gratis.

Direct na de kabouterloop start de KidsRun voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De start is om 10.30 uur voor Schoenen en Sport Ruchti, nabij de Feesttent Zuidlaren aan de Stationsweg.

De juniorenloop voor kinderen van 10 tot en met16 jaar gaat om 11.15 uur van start.

Ook de wedstrijdlopen over 5 en 10 kilometer beginnen om 11.15 uur. Klassering vindt plaats op basis van de bruto gelopen tijd; niet op basis van de persoonlijke chiptijden.

Teamwedstrijden

Op elke afstand - 2,2, 5 en 10 kilometer - vindt ook een teamwedstrijd plaats. Deelname staat voor alle leeftijden open. Een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 hardlopers.

Inschrijven

Inschrijven voor de Rabobank Zuidlaardermarktloop 2018 kan via www.inschrijven.nl. Voorinschrijven kan tot en met 10 oktober. Het maximale aantal lopers voor de 5 en 10 kilometerloop is vastgesteld op 1500. Aan de kinderloop kunnen maximaal 500 mensen meedoen.