Jonge talenten aan de bal tijdens Bosma en Schuur jeugdtoernooi

SAPPEMEER - Het afgelopen weekend vond voor de 16de keer het Bosma en Schuur Jeugdtoernooi plaats bij voetbalvereniging HSC uit Sappemeer.

Op de zaterdag maakten de jeugdteams van Ajax hun favorietenrol volledig waar bij de profs. Na wedstrijden waar het genieten was van strijd, talent en mooie acties, eiste Ajax zowel bij de JO10 als bij de JO11 de kampioensbeker op. Bij de amateurs was het Be Quick 1887 die het sterkst was in de categorieën JO11 en JO13 en de grootste beker mee naar huis namen. Bij de JO11 leverde het thuisteam HSC een fantastische prestatie door in het sterke deelnemersveld de finale te halen, waarin aldus Be Quick 1887 een maatje te groot bleek.

Op de zondag kon het publiek genieten van de jongste jeugd in de categorie JO9. Bij de profs was het wederom Ajax die het sterkst was en aan het eind van de dag de eerste prijs mee kon nemen naar Amsterdam.

Ook bij de JO12 gingen de Noordelijke profteams, Den Bosch en Ajax met elkaar de sportieve strijd aan. Waar in de poulefase SC Cambuur en SC Heerenveen het nog lukte om Ajax punten af te snoepen, was het in de finale toch recordkampioen Ajax dat titelverdediger SC Heerenveen versloeg en daardoor alle kampioensbekers bij de profs opeiste dit weekend. De grote verrassing en misschien wel de knapste prestatie vond plaats bij de JO9-amateurs. Hier was het namelijk het lokale FVV dat door een overwinning in de finale op sportieve rivaal Hoogezand zich terecht tot kampioen troonde en trots de bijbehorende beker in ontvangst mocht nemen.