Piet Bouwman kampioen driebanden

ZUIDLAREN - Veendammer biljarter Piet Bouwman heeft het afgelopen weekend de districtsfinale driebanden 3e klasse gewonnen. De biljarter van de plaatselijke vereniging WBC'68 won deze titel na een spannende strijd in de door biljartvereniging Central georganiseerde finale in de biljartzaal van Dukdalf 2.0 te Veendam.

Dat het erg spannend was wie er met de titel van door zou bleek reeds na de eerste speeldag toen Rob Zwerver van de vereniging ZBV uit Zuidlaren aan de leiding ging met zeven punten gevolgd door Bouwman met zes en Willem Reilink van de biljartvereniging De Poedel uit Delfzijl met 6 punten.

Op de tweede speeldag won Bouwman in de vijfde en zesde ronde zijn beide partijen, terwijl Zwerver in de zesde ronde zijn partij verloor met duidelijke cijfers van Reilink.

In de laatste ronde won laatst genoemde zijn partij tegen ZBV'er Bertus Korver en eindigde daarmee met een score van totaal 11 punten.

Omdat in deze ronde Bouwman en Zwerver tegen elkaar speelden was het duidelijk dat uit deze partij de uiteindelijke winnaar moest komen. Bouwman nam aanvankelijk een kleine voorsprong doch Zwerver vocht zich terug en trok de stand gelijk. Uiteindelijk was het Bouwman die met 20 om 19 caramboles zich als winnaar mocht laten kronen.

De totale uitslag was 1. Piet Bouwman 12 punten, 2. Willem Reilink 11 punten, 3. Rob Zwerver 9 punten, 4. Berend Slink 9 punten, 5, Freddy van der Heide 5 punten, 6. Bertus Korver 4 punten, 7. Niko van Krimpen 4 punten, 8. Johan Ackermann 2 punten. Bouman en Reilink plaatsen zich hiermee voor de gewestelijke finale die in oktober in Groningen zal worden gespeeld.