De Oldstars van de FC tegen Werder Bremen

HOOGEZAND - Walking Football afgelopen donderdag op de velden van vv Hoogezand. De OldStars van FC Groningen ontvingen de OldStars van Werder Bremen.

De senioren gingen na een gezamenlijke warming-up het veld op. „En dan merk je toch even dat je wilt winnen als je eenmaal op dat gras staat”, aldus de 68-jarige René Bodewes. Met teams van zes tegen zes werd er gespeeld en het winnen of verliezen werd toch echt buiten beschouwing gelaten. „Het gaat hier om de sfeer en het in beweging blijven. Uitslagen doen er niet toe.” Hoewel enkele spelers toch weer die vroegere oergevoelens terugkregen en uiterst fanatiek bleken.

Er zijn drie wedstrijdjes gespeeld van ieders 20 minuten. De mannen sloten de dag af met een drankje en een barbeque. „De clubliederen van Werder Bremen en onze FC vlogen over en weer natuurlijk”, lacht Bodewes.

Vorig jaar vond dezelfde ontmoeting plaats in Bremen en dat was zo goed bevallen dat de uitnodiging nu in Bremen op de mat viel.

De Oldstars FC Groningen bevat nog 1 oud-FC-er, Henk Oosterwold. De andere leden zijn mannen die van laagste klasse tot aan eredivisieniveau hebben gespeeld. Het oudste lid is 84 jaar. Naast hun wekelijkse training en zo nu en dan een toernooitje gaan de mannen ook de provincie in om het OldStars principe te promoten. Maar het allerleukste uitje is misschien wel het landelijke OldStars toernooi waar ook Heracles en andere teams aan mee doen. De mannen mogen dan de echte FC-bus mee. „Dat voelt net als een schoolreisje”, lacht René.

„Het doel van deze dag is de vriendschapsbanden aanhalen en verstevigen en dat is prima gelukt. Het was erg geslaagd”, aldus Bodewes.

Door: Jessica Koning.