Leer projecten op te starten met gratis training

HOOGEZAND - Vrijwilligers in de gemeente Midden-Groningen kunnen in september gratis een training bij BuitengewoonZijn.NU volgen. De trainers van BuitengewoonZijn.NU helpen deelnemers bij het opstarten van projecten om hun omgeving leuker, leefbaarder of mooier te maken.

De training is bedoeld voor mensen die een mooi project op willen starten in hun omgeving of die een goed idee hebben dat ze ten uitvoer willen brengen. Tegelijkertijd werken deelnemers aan hun persoonlijke ontwikkeling. Door de training zijn de afgelopen jaren al veel projecten gerealiseerd. Voorbeelden hiervan zijn een ruilkring, een dorpstuin op een voormalig voetbalveld, een uitje georganiseerd voor mensen die nog nooit de zee hadden gezien en er is een kookworkshop gehouden voor en door ouderen.

Deelnemers hoeven bij aanvang nog niet per se een idee te hebben voor een project; dit kan ook gaandeweg ontstaan. De training bestaat uit tien bijeenkomsten en een wekelijks telefonisch coachgesprek.

Geïnteresseerden kunnen een introductiebijeenkomst van BuitengewoonZijn.NU bezoeken. Daar krijgen ze praktische informatie en een voorproefje op de training. Ook kunnen ze zich daar inschrijven voor de training. Op maandagavond 3 september van 19.30 uur tot 21.30 uur is er een introductiebijeenkomst in Groningen (Parcivalcollege, Merwedestraat 98) en op dinsdagavond 4 september (zelfde tijd) in Hoogezand (Kwartier Welzijn, Laan van de Sport 2).

Aanmelden voor een open avond kan door een mailtje te sturen naar info@buitengewoonzijn.nu.