Echtpaar uit Hoogezand fietst Pieterpad met succes

HOOGEZAND - Geert en Zwany Bergsma hebben met slechts 1 lekke band hun Samenloop voor Hoop actie voltooid. Het stelt fietste vanaf de St. Pietersberg via Hoogezand naar Pieterburen, oftewel het Pieterpad.

Een tocht van 580 kilometer die ze in acht dagen hebben voltooid. „Tijdens onze reis kwamen de donaties binnen via de Samenloop voor Hoop Midden Groningen fietsactie. Dit deed ons goed, want de nachtelijke kou en regen waren soms net even te veel in een tentje.” De knappe prestatie leverde 250 euro op voor het goede doel: KWF Kankerbestrijding.

De tocht zorgde voor bijzondere ontmoetingen en mooie donaties. „We mochten gratis over nachten in Reuver, en daar werdt ook nog een geld in onze donatiebus gedaan die we op de fiets hadden. En veel mensen vroegen wat onze doelstelling was. Wij hebben met zijn twee deze tocht gereden, dit omdat het voor ons heel bijzonder is, we weten waarvoor we het doen. Mijn zwager is aan kanker overleden in 2014 en mijn man heeft kanker, wat op dit moment stabiel is.”