Ruigste run van de Veenkoloniën: doe mee!

Kruipen door de modder, klimmen over hindernissen en zwemmen: de Ruigste Run van de Veenkoloniën staat voor de deur! Zondag 16 september gaat de spectaculaire run door het natuurgebied van Sappemeer, het Adriaan Tripsbos, voor het derde achtereenvolgende jaar van start.

De Gorechtruiters, organiseren in september jaarlijks een oefencross voor paarden in het Adriaan Tripsbos. Er ontstond het idee om de hindernissen te laten staan en deze de dag erna te gebruiken voor een Mud Run. Bestuurslid Luuk Timmer: “Met de eerste editie wilden we kijken of er genoeg animo was. Toen kwamen er vierhonderd deelnemers op af, vorig jaar waren dat er bijna duizend en voor dit jaar verwachten we 1250 sportievelingen. Dus je kunt wel zeggen dat het succesvol is. We proberen elk jaar wat te veranderen of toe te voegen aan de route om het spannend te houden.”

Ouder-kinderloop

Deelnemers aan de zogeheten Ruigste Run van de Veenkoloniën kunnen kiezen uit 4,5, 7 en 15 kilometer.Er is een Bedrijvenloop en een Ouder-Kinderloop . Dit is het populairst onder de deelnemers. Luuk: “De minimumleeftijd is 14 jaar. Kinderen vinden het geweldig.”

Medewerkers van de brandweer zijn aanwezig om iedereen schoon te spuiten en indien nodig EHBO toe te passen. Ook zijn er duikers ter plaatse om te checken of alles goed gaat. “Het is heel leuk om mee te doen. Er is altijd veel publiek met spandoeken en het inschrijfbedrag is laag. Het is gewoon een lekker dagje ontspannen.”

Inschrijven voor de run kan via www.ruigsterun.nl