Highland dancing.nl start nieuw seizoen

ZUIDLAREN - Wie deze zomer in Schotland op vakantie is geweest heeft ze misschien wel gezien; gekleed in een Schotse kilt, het haar strak opgestoken in een hoge knot en begeleid door de klanken van de doedelzak: De Schotse Highland dancers.

Inmiddels wordt er over de hele wereld aan highland dancing gedaan. Ook in Noord-Nederland is een Schotse dansgroep flink actief met workshops in de regio en optredens in binnen- en buitenland. Hoogtepunten van het afgelopen jaar waren de shows met Music Show Scotland in Rotterdam Ahoy en de speciale kerstshow in het GelreDome in Arnhem.

Highland dancing is een cross-over tussen dans, sport, traditie, competitie en show. Springen, benen uitdraaien en voeten strekken is karakteristiek voor de dans. Doordat er veel herhaling in de dans zit hebben beginners de eerste dans vaak snel onder de knie.

Highland Dancing.nl start in september met een nieuwe beginnersgroep in MFC De Ludinge in Zuidlaren. Vanwege het internationale karakter van de groep worden de lessen zowel in het Engels als het Nederlands aangeboden.

Op dinsdag 4 september is er van half acht tot negen uur ‘s avonds een gratis proefles highland dancing met livemuziek en optredens van Highland Dancing.nl aan de Ludinge 4 in Zuidlaren. Voor meer info en aanmelding zie: www.highlandancing.nl