Bewoners Sint Jozef krijgen volière cadeau

SAPPEMEER - De bewoners van het Sint Jozef woonzorgcentrum in Sappemeer kunnen sinds kort in eigen tuin genieten van een scala aan prachtig kleurige vogeltjes in hun eigen volière. Welzijnsvrijwilligster bij Sint Jozef Joke Boukes kon het grote vogelverblijf krijgen en dat liet ze zich geen twee keer zeggen. “Ik zit zelf nu een jaar of twee bij Vogelvereniging Oost Groningen en kon via de vereniging natuurlijk aan vogeltjes komen.”

Maar met alleen vogeltjes ben je er niet, moet Joke gedacht hebben. Een tour langs lokale ondernemers leverde haar geen windeieren op. “Eigenlijk ben ik aan het schooien geweest”, lacht Joke. “Ik heb bij diverse bedrijven verteld wat er speelde en vervolgens kreeg ik van heel veel sponsoren hulp. Zo prachtig, dat ik steeds wel kan huilen”, zegt Joke die ook nu haar tranen even weg moet slikken. “Ik ben ontroerd door de gulheid van de ondernemers.” Samen met oudste bewoner dhr Brink (101) opende Joke zaterdag de volière.

De opening werd een feestelijk moment voor de bewoners. Meneer Brink knipte het lint door en waren volop hapjes en drankjes om het moment goed te vieren.

„Het zijn er bijna teveel om op te noemen maar zaken als Gamma en Praxis gaven tuinsets en een picknicktafel cadeau. En ook Van Der Wal, Discus, Heikens, Mixx, Jysk, Kwantum, de Bloemenshop en Koos Galdermans, de Jumbo, SBOB en Kleurrijk hebben een steentje bijgedragen”, prijst Joke haar gulle gevers. Het resultaat is een volière gevuld met schitterde vogeltjes en broedkastjes, een voorraad voer, fijne zitjes voor de bewoners en een mooie aankleding, verlichting en bloemen en planten die het geheel afmaken.

“De bewoners genieten er enorm van. Er is veel eenzaamheid hier onder de ouderen en hier fleuren ze echt van op. En wat we zien is dat een aantal bewoners nogal wat kennis hebben van de vogelsoorten die we nu hebben.” Vrijwilliger Glenn Westerhof van de Vogelvereniging Oost-Groningen houdt de vogelpopulatie op pijl en komt regelmatig kijken of alles goed gaat met de diertjes.