Nomineer je favoriete sporter voor Uniek Sporttalent

HOOGEZAND - Het fonds Gehandicaptensport is op zoek naar breedtesporters die dit jaar mooie sportieve prestaties hebben geleverd.

Ken jij of ben jij ieman die een inspiratie en voorbeeld is voor andere sporters met een handicap? Een sporter die persoonlijke records heeft weten te verbreken? Dan kun je hem of haar nomineren voor de titel Uniek Sporttalent 2018.

De verkiezing, een initiatief van fonds Gehandicaptensport en haar partners ABN AMRO en Sublime FM, wordt dit jaar voor de vijfde keer gehouden. Het fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel en dicht bij huis mogelijk te maken. Met deze verkiezing wil het Fonds een podium bieden aan sporters om hen, en daarmee de gehandicaptensport, onder de aandacht te brengen bij het Nederlandse publiek.

Je kunt jouw favoriete sporttalent tot en met 10 september 2018 nomineren via de website www.unieksporttalent.nl.

Je kunt iemand nomineren in de volgende categorieën: 1. Lichamelijke of visuele beperking. 2. Verstandelijke of meervoudige beperking. 3. Teams bestaande uit sporters met een handicap. De verkiezing bestaat per categorie uit een algemene stemronde, een halve finale en een finale waarbij deelnemers door kunnen gaan naar de volgende ronde door zoveel mogelijk stemmen te krijgen. D

e winnaars per categorie zullen gehuldigd worden op het Benefietdiner van de Gehandicaptensport in de Johan Cruijff Arena.

De jury bestaat uit Esther Vergeer, Jetze Plat, Bibian Mentel, Arnold Vanderlyde en Henny Jacobse.