Verkiezing duurzaamste huis van provincie

Huiseigenaren van een duurzame woning kunnen zich tot en met 30 september 2018 aanmelden bij de Nationale Duurzame Huizen Route.

Een jury beoordeelt de woningen op o.a. energiezuinigheid, duurzaam materiaalgebruik en klimaatbestendigheid. In verschillende categoriën zijn prijzen te winnen. Naast de juryprijzen maken deelnemers uit provincie Groningen kans op de publieksprijs. Inwoners kunnen stemmen op het duurzaamste huis van de provincie.

In de schijnwerpers

De provinciewinnaars gaan door naar de landelijke publieksprijs. De feestelijke prijsuitreiking hiervan vindt plaats in november.

Veel mensen zijn bezig met het verduurzamen van hun woning en in het bijzonder is er veel aandacht voor energiebesparing en aardgasvrij wonen. De Nationale Duurzame Huizen Route ziet een toename in duurzame voorbeelden. Op het ervaringsplatform wisselen huiseigenaren tips en ideeën uit op het gebied van duurzaam bouwen en wonen. Ook als je nog niet ‘klaar’ bent met verbouwen, mag je meedoen.

Het verhaal van de bewoners speelt een belangrijke rol bij de beoordeling. Duurzame koplopers krijgen een podium om hun waardevolle verhalen te delen. De juryprijzen zijn ingedeeld in vier categorieën gebaseerd op bouwperiode en type woning. Huiseigenaren kunnen hun woning aanmelden op www.duurzamehuizen

route.nl/verkiezing.