27e Armstrongtoernooi bij HS’88

HOOGEZAND Dit jaar wordt voor de 27ste keer het Armstrongtoernooi gehouden bij HS’88. Het toernooi voor D-pupillen JO13 wordt gehouden op donderdag 30 augustus en begint om vijf uur ‘s middags.

Het Armstrongtoernooi is de start van het nieuwe seizoen voor alle deelnemende verenigingen. De deelnemende verenigingen dit jaar zijn v.v. HSC, Veendam 1894, Wildervank, Hoogezand, FC Zuidlaren, HFC’15 met 2 teams en HS’88. Er wordt in twee poules gespeeld met kruisfinales.

Vorig jaar werd het jubileumtoernooi gewonnen door de pupillen van HS’88. Een aantal deelnemende verenigingen doen al jaren mee waaronder v.v. HSC, Wildervank en Veendam 189. Zij doen net als HS’88 al zevenentwintig jaar mee.

In 1991 werd de samenwerking tussen Armstrong Building Products en HS’88 getekend. Toenmalig financieel directeur Henk Vegter tekende het contract voor Armstrong en Bert Verver voor HS’88. De intentie voor het organiseren van dit jeugdtoernooi was om de naam Armstrong meer onder de aandacht te brengen bij de autochtone bevolking uit de regio Hoogezand-Sappemeer.

De naam NOVE-board moest naar de achtergrond en de naam Armstrong moest gepromoot worden en dat deed HS’88 door het Armstrongjeugdtoernooi te organiseren. De samenwerking na het vertrek van de productie van de plafond decoratietegels naar Duitsland is voor Armstrong geen reden geweest om te stoppen met het Armstrongjeugdtoernooi. „En daarom spelen we nu voor de 27e keer dit mooie jeugdtoernooi. Iedereen is van harte welkom op dit jubileumtoernooi”, aldus de organisatie.