Vrijwilligers knappen tuinhuis van hospice op

HOOGEZAND - Vrijwilligers van Stichting Present Midden Groningen hebben onlangs een tuinhuis en fietsenschuur geverfd voor hospice het Gasthuis in Hoogezand. Twee ochtenden hebben de vrijwilligers geschilderd en zowel het tuinhuis als de fietsenschuur zien er weer goed onderhouden uit.

Aanleiding voor dit project was een ontmoeting tijdens het Kennisfestival op 7 juni, georganiseerd door het vrijwilligerscollege bij de Klimroos in Hoogezand. Verschillende ondernemers en maatschappelijke organisaties waren aanwezig rond het thema: ‘Wie zaait zal oogsten’. Op deze middag was er ruimte voor ontmoeting en netwerken tussen ondernemers en maatschappelijke organisaties. Tijdens het onderdeel ‘vraag en aanbod’ zijn Humanitas en Stichting Present met elkaar in contact gekomen. Humanitas vroeg vrijwilligers voor het schilderen van het tuinhuis en de fietsenschuur achter het Gasthuis in Hoogezand. Stichting Present heeft vrijwilligers aangeboden voor de uitvoering van deze klus.

Het Gasthuis is onderdeel van Humanitas en is een bijna-thuis huis. Een warm en gastvrij huis waar mensen in alle rust en geborgenheid hun laatste levensdagen in een huiselijke omgeving kunnen doorbrengen.

De Stichting Present ondersteunt mensen op zowel praktisch als sociaal vlak door de inzet van vrijwilligers. Jaarlijks voeren ze ruim honderd klussen uit in de gemeente Midden-Groningen.

Present werkt met groepen vrijwilligers die in korte tijd een groot verschil kunnen maken in de woon- en leefomgeving van mensen die geholpen worden. Het gaat vaak om een eenmalige concrete klus. Present biedt geen structurele hulp.

Zonder de inzet van vrijwilligers kunnen het Gasthuis en Stichting Present hun doelstellingen niet verwezenlijken. „Als vrijwilliger mag je dicht bij de medemens komen en hen bijstaan op moeilijk momenten in hun leven. Wil jij als vrijwilliger een actieve rol spelen? Neem dan contact op via de website met Humanitas of Stichting Present Midden Groningen”, besluit projectcoördinator Anneke Brouwer.