Historische boerderijen anno nu in de hoofdrol

NIEUW ANNERVEEN - Theatermakers van Agrarisch Erfgoed Nederland voeren 8 september een bijzondere voorstelling op in Egberts Lent in Nieuw Annerveen, een monumentaal pand van Stichting Het Drentse Landschap.

De interactieve voorstelling Boerderij in de Buurt gaat over historische boerderijen anno nu. Welke kansen biedt het platteland en welke rol speelt een eigenaar van agrarisch erfgoed daarbij?

Wonen op het Drentse platteland in een historische boerderij is voor veel mensen een droom: lekker buiten wonen in rust en ruimte. Een goed evenwicht met de agrarische omgeving en cultuur is dan wel van belang. De theatermakers van Agrarisch Erfgoed Nederland laten in hun stuk zien waar het kan knellen en gaan hierover met het publiek in gesprek, voordat de eindscene wordt neergezet.

De voorstelling wordt gespeeld in de schuur van de Egberts Lent, een historische boerderij (huidige vorm dateert van 1812) waar in werkelijkheid tegenwoordig ook alles samenkomt: het pand wordt bewoond, er is een Bed&Breakfast, het is één van de Informatiecentra van Stichting Het Drentse Landschap, het wordt verhuurd als vergaderlocatie en het fungeert als Rustpunt.

De voorstelling Boerderij in de buurt wordt op zaterdag 8 september twee keer gespeeld: om 15.00 en om 20.00 uur. Met de voorstelling wordt een bijzondere invulling gegeven aan Open Monumentendag en Culturele Zaterdag in de gemeente Aa en Hunze. Egberts Lent bevindt zich aan Hunzeweg 30 in Nieuw Annerveen.

Kaarten zijn nu al verkrijgbaar via de webwinkel van Het Drentse Landschap: www.drentslandschap.nl. Beschermers van Stichting Het Drentse Landschap kunnen met korting naar deze voorstelling.