Humanitas-sticker tegen verkoop aan de deur

HOOGEZAND - Humanitas Midden-Groningen heeft wethouder Peter Verschuren van Midden-Groningen woensdag een ‘voordeursticker’ overhandigd. Deze in opdracht van Humanitas ontworpen sticker moet cliënten van Humanitas vrijwaren van aanbiedingen aan de deur.

Humanitas Midden-Groningen krijgt regelmatig vragen van cliënten die door verkoop aan de deur verplichtingen zijn aangegaan die zij niet kunnen nakomen. Dit omdat zij onwetend zijn en/ of de Nederlands taal onvoldoende beheersen.

“We zien te vaak dat deze mensen het slachtoffer zijn van een te agressieve verkoopmethode”, stelt voorzitter Bert Kolk van Humanitas Midden-Groningen.

Sticker

Humanitas heeft nu een op de voordeur te plakken sticker ontworpen, met daarop de volgende tekst: ‘Wij zijn al voorzien van Gas, Electra, KabelTV, Internet en alle mogelijke verzekeringen. Aan de deur wordt NIET GEKOCHT!’.

Kolk: “Het zal voor een colporteur niet direct reden zijn om niet aan te bellen, maar de verwachting is dat dat men dat bij het zien van deze sticker niet zo snel doet. We hopen dat de mensen waarvan men weet dat die niet in staat zijn een aanbod op een juiste wijze te kunnen beoordelen zo gevrijwaard worden van een aanbod, dat hen later problemen oplevert.”

Kosteloos verkrijgbaar

De sticker zal door vrijwilligers aangeboden worden aan die cliënten, waarvan zij menen dat ze er hun voordeel mee kunnen doen. “Iedereen blijft natuurlijk vrij om wel of geen gebruik te maken van de sticker”, benadrukt Kolk.

De sticker is ook beschikbaar voor niet-Humanitas-cliënten. De sticker is kosteloos verkrijgbaar bij het kantoor van Humanitas Midden-Groningen aan de Troelstralaan 7 in Hoogezand.