Op weg naar 150 jaar Aletta | Heb jij je al aangemeld?

HOOGEZAND - ‘Op weg naar 150 jaar Aletta’. De HS-krant werkt onder deze noemer toe naar de viering van het 150-jarig bestaan van het dr. Aletta Jacobs College (en al zijn rechtsvoorgangers).

Door Jolanda Klunder

De laatste klus van de conciërges voor de zomervakantie was het ophangen van een groot spandoek met de tekst ‘Heb jij je al aangemeld?’ aan de gevel van het dr. Aletta Jacobs College. Bij een temperatuur van bijna 40 graden werd het doek van 4 bij 2 meter bevestigd aan de zijde van de Kielsterachterweg. Na dit klusje mocht de korte broek aan en kon voor deze mannen ook de vakantie beginnen.

Met het spandoek worden oud-leerlingen en oud-collega’s van het Aletta nu ook geattendeerd op het 150-jarig bestaan van de school en de reünie op zaterdag 13 oktober 2018. Het ophangen viel samen met het moment van publicatie van de namenlijst van de reeds aangemelde reünisten op de schoolsite www.aletta.nl.

Voor wie?

Het blijkt voor sommige mensen niet helemaal duidelijk te zijn voor wie de reünie op 13 oktober bestemd is. Er wordt gesproken van het dr. Aletta Jacobs College en zijn rechtsvoorgangers. Met rechtsvoorgangers worden bedoeld alle scholen die ooit door fusie in het Aletta zijn opgegaan.

Dus in principe zijn alle leerlingen die een school voor openbaar voortgezet onderwijs in Hoogezand of Sappemeer hebben bezocht van harte welkom. En uiteraard ook alle personeelsleden die op deze scholen hebben gewerkt (klik hier voor een overzicht van de rechtsvoorgangers van het dr. Aletta Jacobs College).

Meet&Greet

Op de vrijdagavond voorafgaand aan de reünie wordt een een feest gehouden voor personeelsleden en oud-personeelsleden. Een feest om het 150-jarig bestaan te vieren en bij te praten onder het genot van een hapje en een drankje en livemuziek. De (oud-)personeelsleden kunnen zich via de schoolsite www.aletta.nl aanmelden voor de Meet&Greet, die om 20.00 uur start.

Zij kunnen zich ook aanmelden voor een rondleiding in het geheel verbouwde oude schoolgebouw van de SBHS aan de Erasmusweg, waarin nu het Medisch Centrum Hoogezand-Sappemeer gevestigd. De rondleiding staat ook vrijdag 12 oktober geprogrammeerd (start: 18.30 uur).

Reünie

De reünie op zaterdag 13 oktober is vooral bedoeld om weer eens met oud-klasgenoten en docenten van toen en nu in contact te komen. Reünisten kunnen kiezen voor deelname aan het middagprogramma (12.00-17.00 uur) of het avondprogramma (17.00-20.00 uur). Uiteraard is deelname aan beide onderdelen ook mogelijk.

Vanaf 12.00 uur staat de koffie klaar in school en kunnen jaargenoten elkaar ontmoeten. Om 13.30 start het middagprogramma en vanaf 14.00 uur kan men een drankje aan de bar krijgen van het ontmoetingscafé.

Activiteiten

De gehele middag zijn er in het gebouw aan de Laan van de Sport 4 en buiten op het plein activiteiten, waar bezoekers aan deel mogen nemen: sportieve challenges op het schoolplein, workshops/ demo’s op onder andere de afdeling Techniek, Groen en Zorg&Welzijn en ook in het Kunstencentrum. Uiteraard zijn hierbij ook veel oud-docenten betrokken.

Er zijn ook oud-leraren die op bepaalde tijden nog weer een lesje van een half uur geven. Docenten Nederlands van toen en nu nemen weer een ‘Driek van Wissen-dictee’ af. Daarnaast worden de reünisten uitgedaagd in Aletta’s Escaperoom.; welke klas van toen vestigt het record en staat als eerste weer buiten? En welke groep of klas wint Aletta’s Pubquiz?

Verder worden speciale lokalen ingericht waar de deelnemers aan de Ardennentocht en de vele internationale uitwisselingen elkaar en hun toenmalige begeleidende docenten kunnen ontmoeten. Er is ook een speciaal ‘brugklaskamp-lokaal’ en ‘kantoorsimulatielokaal’.

Een groep leerlingen maakt samen met leden van de Historische Vereniging Hoogezand-Sappemeer een (interactieve) rondleiding langs alle schoolgebouwen. Ook een optie om aan mee te doen.

De hele middag en avond kunnen oud-klasgenoten met elkaar op de foto in het Fotomobiel op het schoolplein en de oud-docenten zijn vast ook wel te porren voor een leuk kiekje met hun leerlingen van toen.

Om 17.00 uur start het avondprogramma en kan worden deelgenomen aan een foodtruckfestival.

Een gezellige manier om samen een hapje te eten en nog een drankje te drinken en de dag af te sluiten. Dit duurt tot 20.00 uur.

Wie dan nog niet is uitgepraat, kan bijvoorbeeld aansluitend terecht voor een ‘Afterparty Aletta 150’ bij Hotel-Restaurant Faber en Theatercafé ''t Pierement. Deze horecagelegenheden gaan zaterdag 13 oktober speciaal open voor de reünisten.

1 van het Aletta

In de theaterzaal van het Aletta is er op gezette tijden de talkshow ‘Dat is er 1 van het Aletta’. Een aantal oud-leerlingen wordt in tweetallen geïnterviewd, zoals zakenmannen Jordi Hillenga (bekende van de Pizza-automaat) en Max Holthausen (Hesla), politici Johan Remkes (CvdK Noord-Holland) en Oetra Gopal (wethouder Tynaarlo), en jazzzangeres Sandra Buurke (artiestennaam San Glaser).

Sandra zal samen met haar band het middagprogramma muzikaal afsluiten. Ook andere talentvolle oud-leerlingen zullen die middag het podium beklimmen, zoals zangeressen Yentl-Maxime Haveman, Sanne Bok en Nina Broekema, zanger Nick Libbe Bosma, gitarist Pim Cruiming en saxofonist Julia Flenter. Talentvolle leerlingen, die ook op willen treden op 13 oktober, kunnen zich overigens nog steeds melden.

Aanmelden

Heb jij ook zin gekregen om zaterdag 13 oktober mee te vieren met oud-klasgenoten en oud-leraren? Heb jij ook zin om vele leuke herinneringen op te halen en nieuwe herinneringen te maken? Meld je dan snel aan! Op de deelnemerslijst kun je zien wie er zich nu al aangemeld hebben.

De aanmeldingen gaan via het Groningen Congresbureau. Digitaal aanmelden heeft de voorkeur, maar telefonische aanmelding is ook mogelijk via 050-316 88 77.

Meer informatie op www.aletta.nl.