‘Gezonde School’ goed doel Essity 7 KM van Martenshoek

HOOGEZAND - Het programma ‘Gezonde School’ is dit jaar het aan de Essity 7 KM van Martenshoek verbonden goede doel.

Een deel van het inschrijfgeld gaat naar dit goede doel. Zodoende levert iedere deelnemer een bijdrage.

Gezonde School

Stichting De 7 KM van Martenshoek werd door combinatiefunctionaris Wim Smit van de gemeente Midden-Groningen op het Gezonde School-spoor gezet. Met als uitgangspunt meer scholen in de gemeente Midden-Groningen te enthousiasmeren voor deelname aan het programma ‘Gezonde School’.

Een Gezonde School is een school die structureel aandacht besteedt aan gezondheid. Smit: “Binnen ‘Gezonde School’ worden meerdere thema’s onderscheiden. 1 van die thema’s is ‘Bewegen en sport’. We willen proberen zoveel mogelijk scholen enthousiast te krijgen voor ‘Sportieve Gezonde School’, zoals Huis voor de Sport Groningen, in deze regio belast met de uitvoering van dit thema, het noemt. Als opstarttraject voor ‘Gezonde School’.”

Beperkte uitbreiding

Binnen de gemeente Midden-Groningen is enig budget voor een beperkte uitbreiding. St. Gerardus Majellaschool en De Hoeksteen in Hoogezand hebben al besloten mee te doen aan ‘Sportieve Gezonde School’. De eveneens in Hoogezand gevestigde basisscholen De Schakel en De Tweemaster besluiten direct na de zomervakantie over mogelijke deelname.

De gift van de 7KM-lopers gaat richting het UMCG, dat een bijdrage gaat leveren op het gebied van voorlichting.

14de editie

De 14de editie van de Essity 7 KM van Martenshoek vindt zondag 30 september plaats. Binnen het hardloopevenement worden meerdere categorieën onderscheiden: G-loop, ouder- en kindloop, jeugdloop in teamverband, ladies run en de 7-kilometerloop voor recreanten en teams.

Meer informatie: www.de7km.nl.