Burgemeester in gesprek met bewoners Ferdinand Bolstraat

HOOGEZAND - Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Midden-Groningen heeft maandagochtend gesproken met de bewonerscommissie van de Ferdinand Bolstraat in Hoogezand.

Het gesprek, waarbij ook vertegenwoordigers van de politie en woningcorporatie Lefier aanwezig waren, ging over de branden die de afgelopen tijd in deze buurt hebben plaatsgevonden.

Hart onder de riem

De burgemeester wilde ter plekke de bewonerscommissie een hart onder de riem steken. Hoogendoorn: “Als burgemeester voel ik mij verantwoordelijk voor de veiligheid van onze inwoners en ik begrijp dat de bewoners zich zorgen maken. De politie doet momenteel een uitgebreid onderzoek en het heeft onze volle aandacht”.

Bijeenkomst voor de buurt

Tijdens het gesprek met de bewonerscommissie is besloten dat de gemeente dinsdagavond een bijeenkomst voor de buurt houdt. Hierbij zijn de burgemeester, politie, brandweer, Lefier en het sociaal team Oost van de gemeente aanwezig om in gesprek te gaan en de zorgen van de bewoners te delen.

Bewoners en omwonenden van de Ferdinand Bolstraat hebben een uitnodiging in de brievenbus gehad. Ook bewoners uit de omgeving die geen uitnodiging hebben ontvangen maar wel graag willen komen, zijn welkom.