Anouk Keizer vlogt op WK Jeugd

SAPPEMEER - Anouk Keizer uit Sappemeer neemt van 25 juli tot en met 3 augustus deel aan het World Bowling Youth Championships Detroit 2018. Exclusief voor de HS-krant houdt ze tijdens dit toernooi een vlog bij.

Door Marc Jansen

De 20-jarige Anouk is maandag afgereisd naar Detroit. In deze van de grote Amerikaanse automerken Ford, General Motors en Chrysler bekende stad zal ze flink aan de bak moeten.

“We beginnen met een practice op een baan met een normaal oliepatroon. Donderdag 26 juli is de official practice. Dan is het oliepatroon van het WK op de baan aangebracht”, duidt Anouk nog maar eens het belang van de manier waarop de olie op een bowlingbaan wordt aangebracht.

Voor Anouk begint het WK Jeugd zaterdag 28 juli met de singels, zondag 29 juli gevolgd door de doubles. Maandag 30 juli is de finale van de doubles, waarna dinsdag 31 juli het teamevenement plaatsvindt.

De studente Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek zegt zich goed te hebben voorbereid op haar eerste WK. Onder meer door te investeren in materialen. Lachend: “Dat was niet echt nodig, maar ik kan op het WK toch niet met versleten schoenen aankomen..?”

Anouk kocht daarom nieuwe schoenen en kreeg bovendien 2 nieuwe ballen gesponsord. “Ik neem in totaal 6 ballen mee.”

Anders getraind

Verder maakte ze, uiteraard, veel uren op de bowlingbaan. “Ik heb niet zozeer méér getraind - ik stond toch al vaak op de baan - maar heb wel ánders getraind. Ik heb me gefocust op onder meer mijn houding, op de release van de bal, op de grootte van de passen en op het aantal te maken passen. Ik heb de puntjes op de i gezet”, zegt Anouk, die het reguliere seizoen afsloot met de 41ste plek op de nationale rangelijst.

Teambuilding

Tijdens een teambuildingsweekend leerde ze de overige 3 dames van Team NL Bowling wat beter kennen. “Dat wa in Koudekerke in Zeeland. Daar woont 1 van de andere meiden. Bovendien ligt in Middelburg een zelfde type baan als in Detroit”, zegt Anouk, die het goed met haar teamgenoten kan vinden. “We moesten zelfs loten wie bij wie gaat slapen. We liggen namelijk met z’n tweeën op 1 kamer. Dat zegt genoeg, denk ik.”

Omdat het WK Jeugd niet onder de focus van de Nederlandse Bowling Federatie (NBF) valt, zijn alle kosten voor eigen rekening. Anouk kan de WK-deelname betalen dankzij een crowdfundingactie - een Talentboek Sport - mogelijk gemaakt door het Yvonne van Gennip Talent Fonds én een sponsortoernooi op Anouks thuisbaan Bowling De Veenpoort in Veendam. “Ik heb zelfs anonieme donaties gekregen en donaties van mensen die ik helemaal niet ken. Dat vind ik heel bijzonder. Enig nadeel is dat ik ze niet kan bedanken.”

7 augustus keert de Nederlandse equipe huiswaarts. Tot die tijd zal Anouk met enige regelmaat vloggen op www.hskrant.nl.

Klik hier voor vlog #1