Midden-Groningse Uitdaging bestaat 3 jaar

KOLHAM - De Midden-Groningse Uitdaging (MGU) bestaat 3 jaar.

De stichting heeft sinds de oprichting veel verbindingen gelegd tussen vrijwilligersorganisaties en maatschappelijk betrokken ondernemers. Beide groepen weten steeds beter de weg te vinden naar het Rengerspark in Kolham, waar de Midden-Groningse Uitdaging kantoor houdt bij Mondial Oostland Logistics en ook de Spullenbank van de MGU is ondergebracht.

Directeur-eigenaar Jan van Santen van Mondial Oostland Logistics is al van het begin een spil in het functioneren van De Uitdaging in Midden-Groningen. Hij was vanuit de vestiging van Waaijenberg Verhuizers in Ede al bekend met het concept van De Uitdaging .

Oprichtster Gerda Geurtsen van de Nederlandse Uitdaging komt ook uit Ede. Van Santen had haar zijn hulp al eens aangeboden, mocht er in Midden-Groningen ook een keer een Uitdaging opgericht worden. 3 jaar geleden was het zover.

Bij de oprichting stelde Van Santen gelijk kantoorruimte beschikbaar voor het ondersteunend team en voor de Spullenbank.

Maatschappelijk betrokken

Operationeel manager Irma van der Meij-de Haan: “Omdat ik meteen plek had voor de vrijwilligers van het ondersteuningsteam kon ik snel starten met De Uitdaging in Midden-Groningen. Van Santen denkt verder ook heel goed mee. Bovendien ziet het verhuisbedrijf bij bedrijven veel spullen voorbijkomen waar de klanten soms geen bestemming meer voor heeft. De medewerkers van het verhuisbedrijf tippen zo’n bedrijf dan om die spullen via de Spullenbank van de Midden-Groningse Uitdaging gratis beschikbaar te stellen aan vrijwilligersorganisaties. De klanten van Mondial Oostland Logistics worden op die manier heel mooi in de gelegenheid gesteld om maatschappelijk betrokken te raken.’’

Ook het bestuur van de Midden-Groningse Uitdaging is heel tevreden over de samenwerking met Jan van Santen, die met zijn bedrijf tevens founder is van de MGU. Bestuursvoorzitter Wout de Boer van MGU: “De samenwerking bevalt heel goed en we hopen dat deze nog lang zal duren.”