Zomerstremming zuidelijke ringweg Groningen gaat niet door

GRONINGEN - De gedeeltelijke stremming van de zuidelijke ringweg (N7) in Groningen van 20 juli tot en met 24 augustus gaat niet door.

De weg zou in deze periode tussen het Julianaplein en de Europaweg in de richting Hoogezand worden afgesloten. Aannemer Combinatie Herepoort zou dan damwanden in de weg aanbrengen om daar een bouwkuip aan te leggen voor de weg.

Veilig en verantwoord

Eind juni werd bekend dat de ombouw van de zuidelijke ringweg langer gaat duren. Een mogelijkheid om de vertraging te beperken was een stremming van de weg in de zomerperiode.

De stuurgroep Aanpak Ring Zuid wilde de aannemer hiervoor toestemming geven, op voorwaarde dat de werkzaamheden veilig en op een verantwoorde manier uitgevoerd zouden worden. Hiervoor moest de aannemer met een plan komen.

Omdat de aannemer niet binnen de vereiste tijd kon aantonen dat de werkzaamheden op een verantwoorde manier uitgevoerd kunnen worden, heeft de stuurgroep geen toestemming gegeven voor de zomerstremming.

Alternatieven

De aannemer zoekt nog uit welke alternatieven er voor de zomerstremming zijn. Naar verwachting gaan de werkzaamheden rond de Brailleweg en de verbouwing van het viaduct aan het Vrijheidsplein de komende tijd wel door.

Meer informatie: www.aanpakringzuid.nl.