Zuidlaarderweg afgesloten voor aanleg faunaduiker

NOORDLAREN - De Zuidlaarderweg in Noordlaren is van maandag 23 juli tot en met vrijdag 3 augustus tussen de Vogelzangsteeg en de Beslotenveenseweg afgesloten voor al het autoverkeer.

Het doorgaand verkeer in Noordlaren wordt met borden omgeleid via de Vogelzangsteeg/ Lageweg/ Noordlaarderweg. Fietsers kunnen gewoon gebruikmaken van 1 van de twee fietspaden langs de Zuidlaarderweg.

Faunaduiker

Gedurende de stremming wordt een faunaduiker in de Zuidlaarderweg aangelegd. Dit is een soort tunnel voor kleine dieren, zoals de otter.

De aanleg van de faunaduiker is 1 van laatste onderdelen van de herinrichting van de gebieden Westerlanden en het beekdal Besloten Venen. Deze gebieden zijn hersteld en ingericht voor natuur. De Drentsche Aa heeft meer ruimte gekregen om buiten haar oevers te treden en recreatieve voorzieningen zijn versterkt.

Binnen het ingerichte gebied ontbrak nog een faunaverbinding voor dieren onder de Zuidlaarderweg in Noordlaren. Met de aanleg van deze tunnel voor dieren wordt de verbinding compleet gemaakt.