Feestelijke diploma-uitreikingen op dr. Aletta Jacobs College

HOOGEZAND - De 5 diplomeringsavonden van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand zitten er weer op.

Heel veel examenkandidaten van de afdelingen vmbo, mavo, havo en vwo hebben de afgelopen weken hun diploma in ontvangst mogen nemen. Plaats van handeling was de feestelijk versierde theaterzaal van de school. Onder toeziend oog van docenten en ouders. En vaak waren de grootouders en soms ook de broertjes en zusjes hierbij aanwezig.

Elke afdeling vulde de diploma-uitreiking op haar eigen manier in, maar elke keer werd afgetrapt met een compliment van de directie en teamleiders voor de geslaagden. Daarnaast werden ze, voordat ze het diploma mochten tekenen, individueel toegesproken door hun eigen mentor.

Traditiegetrouw bracht het docentenkoor tijdens de diploma-avonden havo en vwo een aubade aan de leerlingen.

Excellente leerlingen

Het dr. Aletta Jacobs College heeft oog voor talentvolle leerlingen op alle niveaus; excellente leerlingen worden tijdens de diploma-uitreikingen extra in het zonnetje gezet. Soms valt de eer te beurt aan een leerling die het hoogste cijfer op een vak scoort en soms ligt daar een andere reden aan ten grondslag; zoals talent, passie, gedrevenheid of inzet.

Op verschillende afdelingen werden cum laude-diploma’s uitgereikt. De sectie Frans reikte de Prix du meilluur éleve au bac de français de l’année 2018 uit aan de beste havo- en vwo-leerling.

Ook de sectie Duits beloonde de hoogst scorende leerling voor dit vak met een eervolle vermelding en een boek.

Het meest creatieve talent werd ook weer in het zonnetje gezet; de Maarten Voorzanger Prijs voor de beste prestatie op het beeldend vlak werd woensdag uitgereikt bij de diploma-uitreiking van de havo.

Bijzonder groot applaus klonk voor de prestatie van een vwo-5-leerling die al examen Grieks had gedaan en hiervoor was geslaagd met een 8, tevens het hoogst behaalde cijfer op dit vak. Dit resultaat werd beloond met een prijs namens de sectie klassieke talen.

Hapje en drankje

Alle diploma-uitreikingen werden afgesloten met een hapje en een drankje. De examenkandidaten lieten zich bovendien fotograferen in het Fotomobiel op het voorplein van de school.