Gastgezinnen gezocht voor uitwisselingsscholieren

HOOGEZAND - Lisa uit Frankrijk, Alessandra uit Italië en Gregory uit de Verenigde Staten komen eind augustus naar Nederland voor hun uitwisselingsjaar in ons land.

Ze zijn al druk bezig met het leren van Nederlands en hebben de eerste voorbereidingsbijeenkomsten achter de rug. Vol spanning wachten zij nog op nieuws over hun nieuwe thuis en school.

Gastvrije gezinnen

De vrijwilligers van AFS Noord Nederland hopen dat er weer veel gastvrije gezinnen zijn die het avontuur aandurven en een plek in huis en hart willen bieden aan deze AFS-ers.

Omdat een vreemde opnemen in het gezin een grote stap is, staan de vrijwilligers van AFS klaar om daarbij te helpen. Ervaring leert dat de AFS’er na een jaar samen geen vreemde meer is maar simpelweg een gezinslid waarmee je veel hebt meegemaakt. .

Onderdeel gastgezin

Tijdens hun uitwisseling in Nederland gaan deze AFS’ers gewoon naar de middelbare school, zoeken ze een Nederlandse (sport)club om bij te horen en maken ze onderdeel uit van hun gastgezin. Dat betekent dat ze natuurlijk ook de hond uitlaten of de afwas doen.

AFS zorgt daarbij voor de praktische zaken als verzekering, schoolkosten, ondersteuning en visum en de AFS’ers hebben zelf natuurlijk zakgeld voor hun persoonlijke uitgaven.

Neem voor meer informatie contact op met regiovrijwilliger Erika Schoonhoven (erika.schoonhoven@afs.org of 06 – 524 50 089) of kijk op www.afs.nl.