Adriaan Hoogendoorn benoemd als burgemeester Midden-Groningen

SLOCHTEREN - Commissaris van de koning René Paas heeft Adriaan Hoogendoorn woensdagavond geïnstalleerd als burgemeester van Midden-Groningen. Dit gebeurde tijdens een bijzondere raadsvergadering in de raadzaal van de gemeente in Slochteren.

Adriaan Hoogendoorn is de eerste Kroonbenoemde burgemeester van de gemeente Midden-Groningen. Deze gemeente is per 1 januari 2018 ontstaan door de herindeling van de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde.

Oldebroek

De 60-jarige Hoogendoorn was sinds 2011 burgemeester in Oldebroek. Daarvoor was hij gemeentesecretaris geweest in Waddinxveen en in Twenterand. Deze laatste gemeente betrof ook een herindelingsgemeente.

Hoogendoorn studeerde Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij is getrouwd en heeft 5 kinderen en 8 kleinkinderen.

Ambtsketen

Na de installatie door de commissaris van de koning kreeg Hoogendoorn de voorzittershamer en ambtsketen uitgereikt door respectievelijk plaatsvervangend raadsvoorzitter Hans Haze en locoburgemeester Anja Woortman.

Aansluitend was een receptie in restaurant de Boerderij Fraeylemaborg in Slochteren.