Voorbereidingen uitbreiding museumstation in Zuidbroek gestart

ZUIDBROEK - Vrijwilligers van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek zijn vorige week begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor uitbreiding van het museumstation.

Het museum heeft vergevorderde plannen de tuinen aan de oost- en westzijde van het museumstation opnieuw in te richten. Aan beide zijden van het gebouw, het voormalige station van Zuidbroek, worden daarbij de verdwenen bijgebouwen in oude staat hersteld.

Goederenruimte

Aan de oostzijde wordt een nieuwe goederenruimte gebouwd. Het museum gaat hiervoor binnenkort de fondsenwerving opstarten. Dit gebouw komt op exact dezelfde plaats als waar het tot in de jaren ’50 van de vorige eeuw heeft gestaan.

De fundamenten zijn nog aanwezig, zodat hierop gebouwd kan worden.

Bouwkeet

Tot voor kort stond de bouwkeet van het NNTTM gedeeltelijk op deze plaats. Met dank aan de firma Mammoet werd deze een paar meter verplaatst, zodat vrijwilligers van het museum de fundering bloot kunnen leggen om een eerste inspectie te doen.

In het nieuw te bouwen onderkomen krijgt onder andere de technische dienst een eigen ruimte, voor opslag van gereedschappen en materialen.