P+R Meerstad al ontdekt door automobilisten uit de regio

GRONINGEN - Wethouder Jaap Borg van Midden-Groningen heeft vrijdagochtend samen met Paul de Rook van de gemeente Groningen, gedeputeerde Fleur Gräper-Van Koolwijk van de provincie Groningen en directeur Wilko Huyink van Groningen Bereikbaar de officiële opening verricht van P+R Meerstad aan de Driebondsweg in Groningen.

Het viertal deed dit door een grote sleutel te overhandigen aan Wim van de Pol van Noorderpoort. Met de sleutel kon de bestuurder de overdekte fietsenstalling voor bedrijven openen. Noorderpoort huurt als eerste organisatie 10 fietsplekken voor medewerkers. Zo stimuleert Noorderpoort personeelsleden het laatste stuk in de stad per fiets af te leggen en daarmee de verkeersdrukte te mijden.

P+R Meerstad

P+R Meerstad is is het nieuwste P+R-terrein dat aan de rand van de stad is aangelegd. Het terrein biedt plaats aan 400 auto’s en heeft Park & Bike-voorzieningen. Inmiddels hebben forenzen en stadsbezoekers uit de regio het nieuwe P+R-terrein al ontdekt en gebruiken het als overstappunt voor de bus of fiets.

Bereikbaarheid Stad

Met de aanleg van P+R Meerstad is vorig jaar begonnen. Toen het terrein nog maar deels toegankelijk was, parkeerden automobilisten afkomstig uit de richting Hoogezand en Delfzijl er hun auto’s al.

Omdat de hinder door werkzaamheden aan weg en spoor in Groningen de komende tijd toeneemt, is het goed voor de bereikbaarheid van de stad dat automobilisten uit de regio ten oosten van de stad gebruikmaken van deze P+R. Wie hier zijn auto gratis neerzet, bereikt met de fiets of bus snel het UMCG, de binnenstad of het Hoofdstation. Q-link-buslijn 5 rijdt er 6 keer per uur langs.

Er staan fietsrekken, fietskluizen en een grote, afsluitbare fietsenstalling voor bedrijven. Een overdekte wachtruimte wordt binnenkort geplaatst.

P+R’s

Aan de randen van de stad liggen naast P+R Meerstad nog eens 5 P+R’s: Haren, Hoogkerk, Kardinge, Reitdiep en Euroborg/ P3. Ook Zuidhorn heeft een uitgebreide P+R en bij Leek is er een in ontwikkeling.