Subsidie voor innovatieve spuitstraat Harryvan Kozijnen

SLOCHTEREN - Harryvan Kozijnen BV in Slochteren krijgt 50.000 euro subsidie van de provincie Groningen voor een investering in een innovatieve spuitstraat.

Harryvan Kozijnen ontwikkelt en produceert houten kozijnen. Omdat binnendeuren in de nabije toekomst alleen nog mét bijbehorend kozijn geleverd worden, ziet het bedrijf de vraag naar zijn producten toenemen. De huidige spuitstraat belemmert de verdere groei van de productie.

De directie investeert daarom in een innovatieve spuitstraat. Deze investering zorgt op termijn voor 10 nieuwe arbeidsplaatsen.

Eigenaar Marcel Romijn over deze investering: "De spuitmachine is specifiek voor Harryvan Kozijnen gemaakt en zorgt dankzij het gebruik van nieuwe technieken voor optimalisering van het spuitproces. Hiermee ontstaat een hypermoderne spuitstraat die nergens anders in Nederland te vinden is. Daarnaast is de machine duurzaam doordat er minder verf wordt gebruikt en is het proces minder belastend voor onze medewerkers."

Meer opdrachten

De investering biedt Harryvan Kozijnen de mogelijkheid om meer opdrachten aan te nemen en te groeien door te focussen op kwaliteit, snellere doorlooptijden en efficiënt ruimtegebruik.

Bovendien speelt het in op de ontwikkeling dat er steeds minder vakmensen beschikbaar zijn. In de nabije toekomst kunnen mensen die het lastig hebben op de arbeidsmarkt een vaste baan krijgen.

De subsidie is afkomstig uit de subsidieregeling Innovatief & Duurzaam MKB Groningen-2.