Promens Care en NOVO gaan samen in Cosis

HOOGEZAND - Promens Care in Drenthe en NOVO in Groningen gaan fuseren. De nieuwe organisatie gaat vanaf vrijdag 29 juni verder onder de naam Cosis.

Cosis helpt kwetsbare mensen met een verstandelijke en/ of psychische beperking grip te krijgen op het leven.

Kleinschaligheid

Met de fusie valt voor Cosis de provinciegrens tussen Groningen en Drenthe weg. Kleinschaligheid blijft voorop staan, stelt de zorgaanbieder. Weliswaar worden centraal de kaders bepaald en de budgetten vastgesteld, de dagelijkse uitvoering gebeurt op de voorzieningen zelf.

Met het samengaan van Promens Care en NOVO wordt kennis gebundeld. Cosis heeft straks een van de breedste paletten aan zorgproducten van alle Nederlandse zorgaanbieders.

Gezamenlijke deskundigheid

Bij Cosis zijn 3700 medewerkers en 1500 vrijwilligers dagelijks actief om zich in te zetten voor bijna 8000 cliënten. Door samen te werken verwachten beide organisaties sterker te staan in de markt en kan deskundigheid gebundeld worden.

NOVO had geen GGZ-deel, zorg en begeleiding voor mensen met een psychische beperking. Door de samenwerking met Promens Care is het nu ook voor GGZ-cliënten in Groningen mogelijk een beroep te doen op begeleiding van Cosis.

NOVO op haar beurt had veel ervaring met de doelgroep mensen met een lichte verstandelijke beperking en psychische problematiek.

Meer informatie: www.cosis.nu.