Achter de kassa van Kippie: Bonné Latupeirissa

HOOGEZAND - In de rubriek ‘Achter de kassa’ een kort portret van een kassamedewerker van een winkel in het verspreidingsgebied van de HS-krant. Deze week met Bonné Latupeirissa.

Achter de kassa bij: “Kippie Hoogezand.”

Naam: “Bonné Latupeirissa.”

Leeftijd: “Ik ben 1 juni 29 geworden. Dat heb ik gevierd op Gran Canaria. Het was voor het eerst dat ik mijn verjaardag in het buitenland gevierd heb. Maar volgend jaar pak ik uit. Zoals ik dat eigenlijk elk jaar doe. Op z’n Moluks. Met heel veel lekker eten, inderdaad.”

Woonplaats: “Hoogezand.”

Sta je uitsluitend achter de kassa? “Nee, ik ben allround. Ik sluit, ik open, ik bereid alles voor én ik sta achter de kassa. Ik heb hiervoor 10 jaar in de horeca gewerkt; als gastheer. Ik ben hier gaan werken om mijn zwager, de eigenaar, te helpen. Maar in september of oktober stop ik hier. Of ik keer dan terug naar de horeca of ik begin een eigen cateringbedrijf.”

Heb je een fulltime of een parttime baan? “Ik werk parttime; 20 uur per week.”

Doe je er nog iets naast? “Fitness. En ik heb 2 kinderen, van 3 en 1. Die vragen ook veel aandacht.”

Hoe lang werk je al bij Kippie? “Anderhalf jaar. Vanaf het begin.”

Op welke dag of dagen werk je het liefst? “In het weekend. Dan is het het drukst, is er lekker veel te doen.”

Ken je alle prijzen uit je hoofd? “Eigenlijk wel. Maar we werken veel met aanbiedingen. Daarvoor moet ik nog wel een spieken.”

Wat vind je het leukste onderdeel van jouw werk? “Het contact met de mensen. Al is dat hier anders dan in de horeca. Het is wat korter, directer. Daar moest ik in het begin ook wel even aan wennen. Zeker met zo’n toonbank voor mijn neus.”

Kun je een band opbouwen met je klanten? “Jazeker. We hebben vrij veel vaste klanten. Daarvan weet ik bij binnenkomst al wat ze gaan bestellen. ‘4 pikante kippenpoten’, zegt ik dan meteen. Zoiets wordt wel gewaardeerd. Toch leg je in de horeca wat gemakkelijker contact met de mensen. Daar is dat contact ook onderdeel van de totale beleving. Dat is in een winkel, wat Kippie is, toch wat anders.”

Ben je er bewust van dat je achter de kassa het visitekaartje van het bedrijf bent? “Bij de vaste klanten zeker. Die merken het ook als ik er eens niet ben.”