WDF schenkt W.A. Scholtenschool 65 Chromebooks

FOXHOL - Dankzij Werkgroep Dorpsbeheer Foxhol (WDF) hoeven de leerlingen van W.A. Scholtenschool in het nieuwe schooljaar geen schoolboeken meer te gebruiken. WDF schonk de school 65 Chromebooks.

Door Marc Jansen

De overhandiging van de 65 Chromebooks vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in dorpshuis De Klabbe, net als de W.A. Scholtenschool gevestigd in het multifunctioneel centrum aan de Pluvierstraat. Met koffie/ thee en gebak voor de ouders en overige genodigden, en een cap met naam en logo van de school, een springkussen, ijs en een patatje voor de 92 leerlingen van de school.

WDF-voorzitter Henk Brons opende het bal. Waarbij hij meteen het bedrijf Solarfields, dat in Foxhol het W.A. Scholten Zonnepark realiseert, bedankte voor een ‘royale gift, waardoor we de computers konden kopen’.

Kosten

Het was aanvankelijk namelijk de bedoeling de Chromebooks te leasen. “Maar toen Solarfields aangaf 7500 euro te willen schenken, hebben we besloten de Chromebooks te kopen”, lichtte Brons deze aanspraak later toe. “Met de aanschaf van de Chrombooks ging in totaal 15.000 euro gemoeid. Maar we nemen ook de kosten van de training van de docenten en de aanleg van de breedbandverbinding voor onze rekening.”

Eerder schonk WDF de school al technisch en programmeerbaar LEGO en een 3D-printer. Brons: “Dit alles om de leerlingen te stimuleren hun horizon te verbreden en daarmee de school het gereedschap te geven om een goede leeromgeving te kunnen bieden. “

Na een dankwoord aan Solarfields (en leverancier Skool) richtte Brons zich tot de leerlingen van de W.A. Scholtenschool. “Jullie hoeven straks niet meer uit boeken te leren, maar via een computer”, zei hij. “Dat is heel mooi, maar ook heel nuttig. Het blijkt namelijk dat je sneller kunt leren wanneer je een computersysteem gebruikt.”

Onderwijs op maat

Vervolgens had schoolleider Hannah Blom de eer om samen met leerling Levi de eerste Chromebook uit te pakken. Dit onder luid gejuich van de overige leerlingen van de school. “Dit is uniek. Wat hebben wij toch een geluk met de WDF”, gaf Blom de leerlingen daarna mee. Om eraan toe te voegen dat ze met het team, na rijp bereid, gekozen hebben voor Chromebooks. “We kunnen hiermee onderwijs op maat bieden. Onderwijs van deze tijd.”

Voordat het zover is, worden de juffen (en invalmeester) geschoold in het gebruik van de tools van Gynzy. Vandaar ook dat de Chromebooks pas in het nieuwe schooljaar daadwerkelijk ingezet worden.