Ouders geven De Schuthoek een 8

ZUIDLAREN - Ouders zijn zeer tevreden over het onderwijs, de leerkrachten en de gezellige sfeer op basisschool De Schuthoek.

Dat blijkt uit een oudertevredenheidsonderzoek op zowel de hoofdlocatie in Zuidlaren als de locatie in Zuidlaarderveen.

Op beide locaties wordt sinds het afgelopen schooljaar volgens het concept ‘Samen leer je meer’ gewerkt. “Leren is meer dan alleen de inhoud van methoden”, zegt directeur Saskia van Maanen.

“Fouten maken is waardevol en we leren daar elke dag beter op te reflecteren. Op deze scholen kent iedereen elkaar en dat zorgt voor een open en vertrouwde sfeer.”

“We werken op deze scholen vanuit wetenschappelijke inzichten over het brein. De kinderen groeien op in een maatschappij die continu verandert. Creatief zijn, kritisch denken, samenwerken en omgaan met sociale media; daar besteden wij aandacht aan. Dat maakt het onderwijs op De Schuthoek boeiend en heel afwisselend voor de kinderen.”

Op beide locaties zijn de Cito-scores bovengemiddeld. Bovendien groeit op beide locaties het aantal leerlingen, terwijl vorig jaar nog wat onrust ontstond over eventuele sluiting van de locatie Zuidlaarderveen. Deze locatie maakte echter een succesvolle doorstart met leerlingen van de Albrondaschool in Kiel-Windeweer.